Ásó, kapa, gereblye!

Munkaakció a Kis Ferenc Általános Iskolában

A 2023-2024-es tanévben iskolánk arra törekszik, hogy tanulóit megtanítsa az újrahasznosítás fontosságára, hogy kialakuljon bennük a környezetvédelemre való törekvés kompetenciája.

A közelmúltban a Szabadkai Egyházmegye szeretetszolgálata (Caritas) 4 komposztálót és más eszközöket (faapritót, trimmert) adományozott intézményünknek, melyek segítségével diákjaink megismerkedhetnek a komposztálás folyamatával.

A komposztálás a szerves anyagok természetes lebomlásának folyamata, amelynek eredményeként tápanyagokban gazdag talaj keletkezik. Az iskola igazgatója, pedagógusa, illetve tanárok és tanítók részt vettek Magyarkanizsán egy képzésen, mely során bővebb betekintést kaptak a komposztálás folyamatáról. Így iskolánkban már meg is kezdődött a munka. Tanulóink gereblyét, kapát, seprűt ragadtak, megtisztították az iskola területét, illetve levágott füvet, leveleket, gallyakat, gyomot gyűjtöttek, melyeket Molnár István tanár úr segítségével a komposztálóba helyeztek. Ezzel kezdetét vette a szerves hulladékok feldolgozása. Tanulóink nagy lelkesedéssel vettek részt a munkában, igazán szorgalmasan dolgoztak. Mindenkinek hatalmas dicséret jár!