Gyermekhét

Idén a Gyermekhét október első hetére esett. Mint minden évben, idén is igyekeztünk a lehető legszebben megünnepelni. Az öt nap során tanulóink különböző programokban vehettek részt.

HÉTFŐ: Ötödikes és hatodikos diákjaink megtanultak tájékozódni iránytű segítségével. A gyakorlatot az iskola udvarán bonyolították le a földrajztanár úr vezetésével.

Hetedikes és nyolcadikos tanulóink a kerékpárszerelés rejtelmeivel ismerkedhettek meg a technika és technológia, valamint a fizika tanár úr segítségével.

KEDD és SZERDA: Tematikus napokat tartottunk. Az 5. és 6. osztály az ALMA témakört járta körül. Különböző szempontokból vizsgálták meg a fogalmat, majd egy színes panót készítettek a biológia tanárnő és az osztályfőnökök segítségével.

Idősebb tanulóink a falu múltjával foglalkoztak a pedagógusnő, az osztályfőnökök, valamint a történelem tanárnő irányításával.

CSÜTÖRTÖK: A felsős tanulók kipróbálhatták az ördögpálca használatát, melynek alapjait a német tanár úr mutatta meg nekik. Később Mozogni jó! cím alatt sétát tettünk a faluban.

PÉNTEK: A hét zárónapján a tanulók két aktivitás között választhattak. Az egyiken csendéleteket festettek a képzőművészet tanárnő vezetésével. A másikon futballozhattak a testnevelő tanár úrral.

Egy igazán eseménydús hetet tudhatunk magunk mögött, mely során mind a diákok, mind a tanárok nagyon jól érezték magukat.