Gyermekhét az alsó osztályokban

A Gyermekhét alkalmából, 2023. október 2-tól október 8-ig, az alábbi aktivitások kerültek megszervezésre a bácsgyulafalvi tanítók  tervei alapján:

HÉTFŐ (10.02.) – A gyermekhét első napja a gyermekek jogainak lett szentelve, a családra lett összpontosítva és a családon belüli értékekre “Család – a társadalom alapja” címmel. Műhelymunka.

KEDD (10.03.) – “Játékok határok nélkül” – címmel szerveztek ügyességi játékokat az 1-4. osztályos diákok számára, a cél a csapatban való részvétel, a versenyszellem és az összetartozás érzéseinek fejlesztése.

SZERDA (10.04.) – Gyermekpiac lett megszervezve az 1-4. osztályos diákok számára – gyermekjátékok és édességek értékesítése – a cél a kommunikáció és vállalkozó szellem fejlesztése volt.

CSÜTÖRTÖK (10.05.) – Kirándulás lett szervezve az 1-4. osztályos diákok számára – akik ellátogatak a Mi szálásunkra (Gradina Salasi – Nas salas). A tanulók két műhelymunkán és egy hagyományos tanyasi ebéden vettek részt “Gyerekek és a házi munka” címmel. (lekváros kifliket készítettek – kész kifliket és birsalmasajtot kóstoltak. A látogatás célja a tanyai élet megismerése, a hagyományos kézműves édességek készítése és a hagyományok, valamint a természetben való tartózkodás és a szabadtéri játékok megismerése volt.

PÉNTEK (10.06.) – Suli mozi – a tanulók animációs filmeket néztek az órák után.

SZOMBAT (10.07) – RTS Cross – a kiválasztott diákok részt vettek a zombori versenyen, ahova Hazenstaub Valentin tanár vezetésével mentek.