Dečija nedelja

Ove godine Dečja nedelja je pala na prvu nedelju oktobra. Kao i svake godine, i ove godine smo se potrudili da proslavimo što lepše. Tokom pet dana naši učenici su mogli da učestvuju u raznim programima.

PONEDELJAK: Naši učenici petog i šestog razreda naučili su da se snalaze pomoću kompasa. Vežba je izvedena u školskom dvorištu pod rukovodstvom nastavnika geografije. Naši učenici sedmog i osmog razreda su uz pomoć nastavnika tehnike i tehnologije i fizike mogli da se upoznaju sa tajnama sklapanja bicikla.

UTORAK i SREDA: Održali smo tematske dane. 5. i 6. razred su obrađivali temu JABUKA. Ispitivali su koncept iz različitih uglova, a zatim su uz pomoć nastavnika biologije i odeljenskih starešina napravili šareni pano. Naši stariji učenici su se bavili prošlošću sela pod rukovodstvom pedagoga, odeljenskih starešina i nastavnika istorije.

ČETVRTAK: Učenici viših razreda su mogli da se oprobaju u upotrebi đavoljeg štapića čije im je osnove pokazao nastavnik nemačkog jezika. Kasnije smo pod geslom „Kretanje je zdravo!” prošetali smo kroz selo.

PETAK: Poslednjeg dana u nedelji učenici su mogli da biraju između dve aktivnosti. Na jednom od njih su pod rukovodstvom nastavnice likovne kulture pravili slike mrtve prirode. Na drugom su mogli igrati fudbal sa nastavnikom fizičkog vaspitanja.

Iza nas je zaista bogata nedelja tokom koje su se i učenici i nastavnici odlično zabavili.