Дечија недеља у нижим разредима

Поводом одржавања Дечје недеље под називом “ВЕЛИКО СРЦЕ ДЕЦЕ СРБИЈЕ“ у периоду од 02.10. до 08.10.2023. године одржане су следеће активности испланиране на Активу учитеља:

ПОНЕДЕЉАК (02.10.) – први дан Дечје недеље посвећен Дечјим правима са освртом на породицу под називом “Породица – темељ друштва“, са основним циљем подршка родитељству. Цртање – дечји радови.

УТОРАК (03.10.) – организован спортски дан – „Игре без граница“ – игре спретности за све ученике од 1. до 4. разреда, са циљем учествовања деце у тимовима, развијање такмичарског духа и осећаја за заједништво.

СРЕДА (04.10.) – организована Дечја пијаца за све ученике од 1. до 4. разреда – продаја дечјих играчака и слаткиша – са циљем развијања комуникације међу вршњацима, осећајем за цену и вредност предмета и сналажење са новчаницама.

ЧЕТВРТАК (05.10.) – организован Излет за све ученике од 1. до 4. разреда – одлазак на Наш салаш ( Градина салаши – Општина Сомбор). Организован превоз до салаша, дочек домаћина, ручак, игра, две радионице под називом „Деца и домаћа радиност“ (прављење кифлица са домаћим џемом и прављење китникеза – посластица од дуња и ораха), проба готових кифлица и китникеза, повратак кући. Циљ посете је упознавање са животом на салашу, развијање умешности у домаћим традиционалним рукотворинама и упознавање са традицијом, боравак у природи и игра са вршњацима.

ПЕТАК (06.10.) – Школски биоскоп – након одржаних часова организовано гледање дечјих анимираних филмова. Циљ је развијање љубави према дечјем филму, пажљиво гледање анимираног филма и способност уочавања позитивних и негативних особина јунака, разликовање добра и зла, проналажење поруке филма.

СУБОТА (07.10) – РТС крос – организован одлазак одабраних ученика са наставником Валентином Хазенштауб у Сомбор.